El coaching es basa en ajudar a la persona a aprendre i ser conscient de les seves habilitats i potencialitats. Per tant es pretén incentivar la generació de nous pensaments per tal d’introduir canvis en les accions del client.

El coaching enpodera a la persona, fent que tiri endavant els seus projectes i variï l’actitud enfront de les coses.

El procés de coaching el comparteixen client (coachee) i coach; comparteixen converses i silencis, pensaments transformadors que permeten qüestionar-se, descobrir, aprendre i trobar per un mateix la manera d’assolir el repte, sense consells, ni suggeriments ni direccionalitat per part del coach. (Lascaray & Bayón, 2009)

El treball d’un coach consisteix en ensenyar el camí. El coach es el guia, l’indicador, el que marca les pautes, perquè amb aquesta disciplina l’única experta es la persona. Per tant el coach mai li dirà el que ha de fer, sinó que l’ajudarà a descobrir el que realment vol. El coach li dona poder a la persona. (Diez, 2007)

El coaching tracta de fomentar la consciència No cal saber fer alguna cosa per ser capaç de fer-ho. Vam aprendre a caminar, a córrer, a anar amb bicicleta ia jugar a la pilota sense que ens donessin instruccions. Com apunta Cubeiro (2011), diverses investigacions han demostrat que les possibilitats d’aconseguir l’assoliment d’un objectiu sense cap tipus de suport professional amb qui dialogar es redueixen al 10% dels casos, mentre que l’acompanyament d’un coach professional, expert i ben preparat augmenta el percentatge d’èxit al 85% dels casos.

Si desitges tenir una primera visita amb nosaltres, no dubtis en posar-te en contacte: aquí

Equip de Coachs

  • Maria del Olmo
    Sòcia-fundadora de Tàctica360º Formadora Coach Tècnica en Animació Sociocultural...
  • Oscar Becerril
    Soci-Fundador de Tàctica360º Formador Diplomat en Relació Laborals Tècnic...